På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Beowulf Mining
Beowulf Mining: Kallakprodukter har marknadsledande potential (Finwire)

2020-09-17 08:27
Prospekteringsbolaget Beowulf Mining uppger att deras Kallakmalm har marknadsledande potential efter att experten Dr Bo Arvidson har testat malmen. Järnmalmen hade en hög grad magnetitkoncentration på 71,5 procent rent järn med små mängder skadliga komponenter.

Detta skulle, enligt bolaget, göra Kallak till den marknadsledande produkten bland nya och nuvarande producenter. I jämförelse har järnbolaget LKAB en målspecifikation om 70,7 procent rent järn och de har tidigare klassificerats som unika.

Den högre koncentrationen på magnetiten skulle kunna reducera klimatavtrycket från stålproduktionen och förbättra energieffektivitet, uppger gruvbolaget i ett pressmeddelande.

Enligt vd Kurt Budge ligger järnmalmspriserna på sina högsta nivåer sedan 2014 och det är nu rätt läge för regeringen att ge "grönt ljus" för bolaget att utveckla Kallak-tillgången.

Frågan om ett ja eller nej till en bearbetningskoncession för järnmalmsfyndigheten har legat på regeringens bord sedan flera år.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Beowulf Mining SDB - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -