På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FED
EK AKTIVITET TAGIT FART SENASTE MÅNADERNA, ÄNNU LÅG (NY) (Direkt)

2020-09-16 20:25

(Tillägg: från stycke fyra)

STOCKHOLM (Direkt) Fed-kommittén fastslår att den ekonomiska aktiviteten har tagit fart de senaste månaderna, men den ligge ännu klart under nivåerna från i början av året.

Det framgår av pressmeddelandet i samband med Federal Reserves räntebesked på onsdagen.

Vid föregående FOMC-möte, den 28-29 juli, var budskapet att den ekonomiska aktiviteten och sysselsättningen har ökat något de senaste månaderna, men nivåerna var ännu klart lägre än de var i början av året.

Kommittén konstaterar vidare att svagare efterfrågan och signifikant lägre oljepriser pressar ner konsumentprisinflationen.

De finansiella förhållandena har dock förbättrats de senaste månaderna, vilket delvis speglar policyåtgärder för att stödja ekonomin och kreditflödet till hushåll och företag.

Kommittén skriver vidare att banan för ekonomin framöver i betydande grad kommer att avgöras av virusutvecklingen.

"Den pågående hälsokrisen kommer att väga tungt mot den ekonomiska aktiviteten, sysselsättningen och inflationen på kort sikt, och utgör betydande risker mot de ekonomiska utsikterna på medellång sikt", skriver FOMC.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -