På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

C WorldWide Stable Equities 1A
C WorldWide Stable Equities minskade 0,4 procent i juli - tar ny position i Asahi och säljer i Deutsche Börse (Finwire)

2020-08-14 12:50
Fonden C WorldWide Stable Equities 1A minskade 0,4 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 2,5 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 8,5 procent och är därmed bättre än index som har minskat 10,6 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Positiva bidragsgivare för månaden var Church & Dwight, Agnico Eagle Mines och Wheaton Precious Metals.

Enligt förvaltarna steg Agnico och Wheaton tack vare det stigande guldpriset.

Under månaden sålde fonden i Deutsche Börse samtidigt som de tog en ny position i Asahi Group. Asahi Group är en japansk bryggerikoncern.

"Bolaget går från att vara mestadels Japanorienterat till att bli alltmer globalt och har nyligen gjort förvärv i Europa och Australien. Aktien har fallit till attraktiva nivåer på grund av pandemin och vi ser stor uppsida i en post-Covid-19-värld när folk återvänder till restauranger och barer".

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Agnico Eagle Mines, Atlantica Sustainable Infrastructure, Intercontinental Exchange, Grand City Properties och Wheaton Precious Metals.

[Tabell 1]

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

C WorldWide Stable Equ... - I dag

{point.key}

Deutsche Boerse AG - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -