FAGERHULT
LÄGRE ORDER EN UTMANING FÖR OMSÄTTNING RESTEN 2020 (Direkt)

2020-08-12 11:29

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fagerhult påverkades betydligt av covid-19 under andra kvartalet, då orderingången sjönk med 24 procent organiskt, jämfört med en organisk tillväxt på 7,1 procent första kvartalet. Nettoomsättningen föll 15,5 procent organiskt och rörelseresultatet minskade med 12 procent.

Det framgår av delårsrapporten.

"Jag förväntar mig att den lägre orderingången under andra kvartalet kommer att bli en utmaning för nettoomsättningen under fortsättningen av året. Den minskande kostnadsbasen kommer dock att hjälpa rörelseresultatet", skriver vd Bodil Sonesson i delårsrapporten.

Fagerhult ser en något mer stabil situation, men det råder fortsatt osäkerhet på marknaden, särskilt den växande oron för en andra våg av Covid-19 med lokala nedstängningar som följd.

"Därför står vi fast vid att inte lämna ytterligare framåtblickande utsikter för 2020. Vi har redan kommenterat den lägre marknadsaktiviteten, vissa tecken på en utplaning och effekten på orderingången. Detta kommer att vara en utmaning under tredje kvartalet. Vi har även kommenterat att vi har minskat och fortsätter att minska kostnadsbasen, vilket kommer fortsätta under resten av året", skriver vd.

Bortom 2020 förblir koncernens övergripande strategi och fokus intakt, heter det.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Fagerhult Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -