Consensus Lighthouse Asset A
Aktieallokering på 7 procent i Consensus Lighthouse Asset, som ökade 0,92 procent i maj (Finwire)

2020-06-05 14:16
Fonden Consensus Lighthouse Asset A steg 0,92 procent i maj. Sedan årsskiftet har fonden minskat 2,60 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarna menar att den massiva likviditetsinjektion man sett från flera länder, effektivt har frikopplat marknaderna från realekonomin. Få aktörer tror på en v-formad återhämtning i ekonomin och vinstförväntningarna fortsätter att skruvas ned. Man menar vidare att arbetslösheten troligtvis kommer ligga kvar på högre nivåer under en längre tid.

Den hårdnade retoriken mellan USA och Kina i kombination med social oro som blossar upp ses också det som orosmoln. Detta gäller på flera håll i USA och Hongkong. Man konstaterar att börsen trots dessa är stark.

"Vi tror att börsen nu befinner sig i övre delen av ett intervall där botten i mars markerar nedsidan. Långsiktiga investerare har svårt att motivera köp på dagens värderingsnivåer. Likviditetsinjektionerna som lyft börsen till sitt nuvarande läge, kommer dock agera som ”krockkudde” på nedsidan, varför vi inte tror på ett scenario med lägre nivåer än de vi såg i mars under de närmaste månaderna. Givetvis är läget fortfarande osäkert, där framgångar på vaccinsidan eller en andra smittvåg i världen snabbt kan ändra detta läge. Vi fortsätter att agera försiktigt och disciplinerat med hänsyn till dessa osäkerheter. Aktieallokering i nuläget ca 7 procent."


[Tabell 1]

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Consensus Lighthouse A... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -