Pexip
Pexip gynnade TIN Ny Teknik som steg 12 procent i maj - deltog i VNV Globals nyemission (Finwire)

2020-06-04 07:13
TIN Ny Teknik steg 12,0 procent i maj, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 7,9 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 21 procent och är därmed bättre än index som har ökat 10 procent. Det framgår av en månadsrapport.

De tre största innehaven i fonden var vid månadsskiftet Embracer, Evolution Gaming och Take-Two Interactive.

De innehav som bidragit mest till avkastningen under månaden var Evolution Gaming, Nordic Entertainment och nyligen noterade Pexip. Bland innehav som påverkat negativt under månaden finner vi Surgical Science, Softronic och Litium. Fondens största segment är Mjukvara, som utgör 30 procent av förvaltat kapital, följt av Digitala varumärken på 29 procent och Hälsa på 25 procent.

Fonden har deltagit i ett antal riktade emissioner. Under maj månad gällde det bland annat beslut om att delta i en emission i VNV Global.

"VNV Global hette tidigare Vostok New Ventures och är ett investmentbolag som fokuserar på att investera i onoterade digitala bolag med stora nätverkseffekter. Vi har ofta fått frågan om vi kommer att investera i onoterade bolag i TIN Ny Teknik, likt det vi gjort i historisk miljö. Vi utesluter inget, men ser det kortsiktigt som osannolikt att vi skulle göra direkta investeringar i onoterade bolag. Däremot ser vi stort värde i VNV Globals portfölj av onoterade bolag, inte minst inom digital hälsa. Denna kan vi dessutom köpa in oss i till en historiskt hög rabatt.", kommenterar förvaltarna.

Förvaltarna avslutar med att man ser positivt på teknikens framtid.

"Totalt sett har vi en oförändrat positiv långsiktig framtidstro kring teknik, innovation och dematerialiserad tillväxt. Vi har redan sett att den senaste tidens händelser accelererat digitaliseringen i samhället och tror att vi även framgent kommer hitta intressanta bolag att investera i. Detta gäller inte minst inom digital hälsa, där vi ser stora möjligheter att hitta attraktiva affärsmodeller under förutsägbar framtid."


[Tabell 1]

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

TIN Ny Teknik A - I dag

{point.key}

Pexip Holding - I dag

{point.key}

VNV Global - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -