Nordic Cross Stable Return
Satsning på Lyko slog väl ut för Nordic Cross Stable Return (Finwire)

2020-04-23 14:46
Fonden Nordic Cross Stable Return minskade 3,16 procent i mars. Sedan årsskiftet har fonden minskat 1,91 procent. Det framgår av en månadsrapport av förvaltaren Ulf Strömsten.

Trots stora nedgångar i mars landar fonden på, i sammanhanget blygsamma 3,2 procent minus. Man menar att det hänger ihop med att fondens syfte är att ha låg korrelation med aktiemarknaden. Det gör man genom att hålla en låg nettoexponering och i övrigt har stor del marknadsneutrala positioner i fonden.

Tidigt i nedgången sålde man terminer på OMX och hamnade på en nettoexponering om minus 7 procent. Räntemandatet och preferensaktierna drog ner fonden och gjorde att den landade på minus.

Aktieportföljen gav däremot tvärt om ett positivt bidrag. Främst drevs detta av en stark utveckling i spreaden lång SCA/kort StoraEnso. I lång/kort-mandatet kom största positiva bidraget från fondens korta position i Autoliv.

Eventmandatet gav ett positivt bidrag på 119 punkter efter en stark uppgång för fondens innehav i Lyko. Bolaget säljer hår- och hudvårdsprodukter såväl i butik som på nätet och även om försäljningen i butik faller kraftigt i spåren av corona uppvägs detta av en stark försäljningsökning online.


[Tabell 1]

Love Josefsson
love@finwire.com, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Nordic Cross Stable Re... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -