EMPIR
DRAR TILLBAKA UTDELNINGSFÖRSLAG OM 0:65 KR PER AKTIE (Direkt)

2020-04-07 18:29

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i IT-bolaget Empir drar som en försiktighetsåtgärd tillbaka utdelningsförslaget om 0:65 kronor per aktie och ser samtidigt över bolagets strategi samt finansiella mål, som en konsekvens av coronapandemin. Inga beslut har dock fattats i denna del.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen har för avsikt att återkomma angående utdelningen när effekterna av pandemin bättre kan överblickas. Tanken är i sådana fall att via en extra bolagsstämma besluta om en utdelning som styrelsen då finner lämplig, heter det.

Enligt ett separat pressmeddelande meddelar Empir att bolaget ingått ett långfristigt låneavtal med Xavitech om 20 miljoner kronor för att refinansiera en Revers som gjordes i december i fjol.

Empir avyttrade den 6 december 2019 totalt 75.000 aktier i Frontwalker Group till Xavitech. Som betalning för del av köpeskillingen ställde Xavitech ut en revers till Empir om cirka 29 miljoner kronor, vilken löper med en årlig ränta om 9 procent.

Därefter har en del av reversen återbetalats genom att Empir vid tre olika tillfällen tecknat nya aktier B-aktier i Xavitech genom kvittning.

Vidare har omkring 3,8 miljoner kronor återbetalats kontant, vilket innebär att reversens kapitalbelopp uppgår till 20 miljoner kronor.

Låneavtalet löper med ränta enligt en årlig räntesats om 6 procent tills dess att skulden har återbetalats. Xavitech ska erlägga amorteringar på skulden till Empir Group kvartalsvis motsvarande ett belopp som utgör 50 procent av erhållen utdelning från Frontwalker Group.

Anthony Livebrant +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


mySafety Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -