EMBRACER
AVSER GÖRA RIKTAD EMISSION AV B-AKTIER (Direkt)

2020-04-07 18:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gamingbolaget Embracer överväger att genomföra en nyemission av B-aktier riktad till institutionella investerare med stöd av tidigare erhållet bemyndigande. Ett accelererat book building-förfarande inleds omedelbart efter Stockholmsbörsens stängning på tisdagen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Embracer har gett i uppdrag till Carnegie och Berenberg att utreda förutsättningarna för nyemissionen på cirka 5 procent nya B-aktier.

Efter det enligt Embracer framgångsrika förvärvet av Saber Interactive avser Embracer fortsätta sin förvärvsstrategi för att komplettera sin verksamhet med nya spelutgivare, utvecklingsstudios eller andra tillgångar.

"Embracer Group har sedan tillkännagivandet av Saber Interactive-transaktionen den 19 februari 2020 sett en ökad aptit från entreprenörer inom spelindustrin att delta i diskussioner med gruppen och ser en växande lista avförvärvskandidater, som aktivt granskas och utvärderas. För att kunna agera snabbt när dessa attraktiva möjligheter dyker upp ämnar Embracer Group att bibehålla sin starka finansiella ställning genom den riktade nyemissionen", skriver bolaget.

Det accelererade bookbuilding-förfarandet kommer att slutföras före aktiehandeln inleds på Nasdaq First North den 8 april.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Embracer Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -