Obstecare
Obstecare utökar nyemissionen med ytterligare en vederlagsfri teckningsoption (Finwire)

2020-04-06 16:42
Medicinteknikbolaget Obstecare har beslutat att i tillägg till den nyemission av units med företrädesrätt för aktieägarna som årsstämman beslutat om, föreslå en kompletterande vederlagsfri teckningsoption. Förslaget är att denna ska ha två fönster för utnyttjande. Den kompletterande teckningsoptionen kommer vederlagsfritt utges till de som tecknar sig och som blir tilldelade units i företrädesemissionen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Villkoren för den kompletterande teckningsoptionen TO2 är att det krävs två TO2 för att teckna en ny aktie. Löptiden gäller till den 30 november 2021. Det första fönstret för nyttjande är mellan 2 november 2020 och den 30 november 2020, till kursen 2,25 kronor per aktie. Det andra fönster för nyttjande är mellan den 1 november till och med den 30 november 2021, till kursen 2,50 kronor per aktie.

- Med anledning av rådande covid-19-pandemi, har bolagets styrelse som förslag att emittera ytterligare en teckningsoption. Under mars månad drabbades börsen och de flesta aktier av branta kursfall med hänsyn till rådande pandemi. Obstecares styrelse vill med hänsyn till detta ge bolagets existerande samt tillkommande aktieägare en extra option och möjlighet att ta del av bolagets framtida möjligheter, där målsättningen bland annat är att få godkännande och nå ett genombrott i USA, kommenterar styrelseordförande Christina Hugosson.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

MyFirstApp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -