Synact Pharma
Synact Pharma undersöker möjligheten att använda sin teknik mot covid-19 (Finwire)

2020-03-31 08:12
Forskningsbolaget Synact Pharma undersöker möjligheten att utveckla sin kliniska antiinflammatoriska läkemedelskandidat AP1189 som en tilläggsterapi hos inlagda patienter med covid-19-infektion. Tanken är att den skall förebygga förebygga akut respiratoriskt stressyndrom (Acute Respiratory Distress Syndrome, ARDS), vilket är den vanligaste dödsorsaken i pandemin.

Företaget siktar på att ta in potentiell investering för att möjliggöra en klinisk undersökning från statliga institutioner och kommersiella partners som är verksamma inom området.

"Det verkar avgörande att kontrollera den inflammatoriska responsen vid svår Covid-19-infektion, och det är därför som specifika IL-6-blockerare har rapporterats som potentiella behandlingsalternativ för att minska ARDS vid allvarlig Covid-19-inflammation. Det är därför som vi har beslutat att undersöka potentialen för utveckling av AP1189 som tilläggsterapi hos inlagda patienter med Covid-19-infektion", säger SynActs CSO Dr Thomas Jonassen i en kommentar och fortsätter.
"Det är viktigt att poängtera att vi tror att den dubbla verkningsmekanismen hos AP1189, för närvarande i fas II-studier med patienter med aktiv reumatoid artrit (RA), kan vara fördelaktig till att både minska och motverka inflammation utan att verka immunosupprimerande och därmed möjliggöra för patientens immunförsvar att fungera och slå tillbaka infektionen, vilket är avgörande i svåra infektioner såsom Covid-19."

Synact Pharma bedömer att kostnaden för en klinisk studie med AP1189 på Covid-19-patienter inte kommer överstiga 15-20 miljoner kronor.

Finansieringen av de potentiella kliniska aktiviteterna kommer att ske separat och påverkar inte Synact Pharmas pågående aktiviteter för befintliga projekt.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

SynAct Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -