FRAM
VIDTAR SPARÅTGÄRDER, DRAR TILLBAKA INTÄKTSPROGNOS (Direkt)

2020-03-31 08:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fram inför sparåtgärder till följd av den ökande ekonomiska påverkan samt den rådande osäkerheten orsakat av covid-19. Vidare drar bolaget tillbaka intäktsguidningen för 2020 till följd av den rådande ekonomiska osäkerheten i Sverige och Vietnam.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Besparingsprogrammet fokuserar främst på Venture Builder-portföljen. och förväntas frigöra kapital som tillåter ytterligare investeringar i förvärv samt ger möjlighet att fokusera på de ventures som hittills visat mest lovande resultat, heter det.

Styrelsen och ledningen bedömer att besparingsprogrammet kan reducera befintlig kostnadsbas med cirka 500.000 per månad från och med maj 2020.

"Det råder just nu stor osäkerhet runtom i världen på grund av covid 19-virusets skoningslösa framfart. Även när läget har förbättrats är det rimligt att anta att vi står inför en dämpad ekonomisk aktivitet både i Sverige och i Vietnam. För att vara så väl rustade som möjligt inför de kommande utmaningarna är det viktigt att vi tidigt genomför en rad åtgärder", kommenterar Frams vd Max Bergman.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Fram Skandinavien B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -