ÅF PÖYRY
YTTL ÅTGÄRDER INKL KORTTIDSARBETE INOM FORDON (Direkt)

2020-03-31 15:34

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) ÅF Pöyry har vidtagit åtgärder för att mildra effekterna av covid-19, efter den senaste tidens marknadsutveckling. Dessa åtgärder innefattar korttidsarbete, uppskjutna investeringar och ytterligare kostnadsminskningar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

En majoritet av ÅF Pö6yrys kundleveranser är fortfarande opåverkade men nyligen informerade tre stora kunder inom fordonsbranschen en tillfällig minskning av anställdas arbetstid. Som en följd av detta kommer cirka 1.000 konsulter övergå till korttidsarbete, varav de flesta är kopplade till fordonsindustrin. Fordonsindustrin står för cirka 9 procent av ÅF Pöyrys totala intäkter.

Korttidsarbete kommer även att tillämpas för administrativ personal när det är möjligt.

Kostnadsbesparingsprogrammet på 120 miljoner kronor som angavs i föregående delårsrapport kommer att utökas för att uppnå ytterligare effekter på kort och lång sikt. Investeringsprogrammet för en ny systemplattform ses över och anpassas efter rådande situation.

ÅF Pöyry har tidigare meddelat att de drar tillbaka förslaget om aktieutdelning på grund av covid-19. Företagets kreditfaciliteter har även förnyats för att stärka bolagets finansiella ställning ytterligare.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


AFRY - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -