VIRUS
JOHNSON VARNAR FÖR SVÅR TID FRAMÖVER (Direkt)

2020-03-30 05:33

STOCKHOLM (Direkt) Storbritanniens premiärminister Boris Johnson varnade i ett brev till allmänheten för att saker kan bli värre innan de blir bättre.

Det rapporterar Reuters.

Han är själv isolerad efter att ha testats positivt för covid-19. Storbritannien har hittills över 17.000 smittade och över 1.000 döda.

I brevet, som ska distribueras till 30 miljoner hushåll, uppmanar han befolkningen att följa rekommendationerna om nedstängning som regeringen infört för att förhindra att hälsovården, NHS, blir överbelastat.

"Vi vet att saker blir värre innan det blir bättre. Just nu med nationellt nödläge så uppmanar jag er att snälla försök stanna hemma, skydda NHS och rädda liv", skriver han.

Vice premiärminister Michael Gove sade att han är "mycket bekymrad" över dödssiffrorna, och att de ska utöka antalet tester.

Jenny Harries, vice nationell chef för vården, varnade för att vissa nedstängningsåtgärder kan komma att vara under månader och bara lyftas gradvis.

"Det viktiga är att detta är ett rörligt mål. Om vi gör bra ifrån oss så trycks det framåt och går ner och vi klarar vården på ett kontrollerat sätt och det är det vi strävar efter", sade hon.

Storbritannien har nästan 20.000 smittade och 1.200 döda.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -