MTG
VILL INTE GE NÅGRA DETALJER OM FORTSATT KINASATSNING - IR (Direkt)

2020-01-21 15:35

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) MTG ska försätta att satsa på den kinesiska marknaden trots avslutade förhandlingar med Huya, men bolaget vill i dagsläget inte ge några detaljer angående framtiden för sin Kinasatsning.

"Vi får säkert möjlighet framöver att konkretisera vad det innebär, men i dagsläget håller vi oss till vad som står i pressmeddelandet", säger MTG:s ir-chef Lars Torstensson till Nyhetsbyrån Direkt.

Förutom beskedet att MTG och kinesiska Huya beslutat att avbryta förhandlingarna om att forma ett joint venture-bolag för e-sportexpansion i Kina, meddelade MTG på tisdagen även att det kommer att göra nedskrivningar om totalt 355 miljoner kronor i det fjärde kvartalet. Av dessa är 93 miljoner kronor hänförliga till nedskrivning av två spel efter utvärdering.

I oktober meddelade MTG att det inlett en översyn av gaming-vertikalen, men enligt Lars Torstensson är nedskrivningarna inte relaterade till den översynen. MTG har inte gett någon tidsram för översynen och hur den fortlöper är heller inget som bolaget vill kommentera i dagsläget, utan hänvisar till den kommande rapporten för det fjärde kvartalet.

Nedskrivningen, som rör spelen Warlords och Godkings, kommer enligt Lars Torstensson att ge möjlighet att flytta över marknadsföringspengar till nya spel och han menar att pipelinen ser fortsatt stark ut.

"Vi har tidigare kommunicerat att vi har tre spel och nu har vi faktiskt ytterligare ett spel som vi kommer att kunna lansera 2020 eftersom utvecklingen har gått snabbare av det spelet, så vi har totalt sett fyra spel som vi kommer att lansera under 2020", säger han till Direkt.

MTG:s aktie var som mest ner omkring 20 procent på tisdagen, men hade strax efter klockan 15 återhämtat sig till en nedgång på dryg 10 procent.

Adam Wahlfeldt +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Modern Times Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -