På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Pacific Multi Asset
Pacific Multi Asset ökade 4,2 procent i december - 2019 bästa året sedan fondens start (Finwire)

2020-01-19 20:54
Fonden Pacific Multi Asset ökade 4,2 procent i december och summerar därmed 2019 med en avkastning på +15,2 procent. Året blev därmed det bästa för fonden sedan sin start 2016 . Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltaren Mattias Gromark skriver i en kommentar att året som gått präglats främst av handelskriget mellan USA och Kina. Marknaden svängde från en djup pessimism till att under hösten återhämta sig och bli allt mer optimistisk.

"Sett till portföljens utveckling under året så var det defensiva innehav inom reala tillgångar som gick absolut bäst nämligen ädelmetaller och fastigheter. De svagaste innehaven återfanns inom
framtidsområden som bio tech, clean tech och consumer tech", kommenterar Gromark.

Canadian Solar, Irobot och Umicore var fondens främsta bidragsgivare under månaden.

Samtidigt tyngdes avkastningen av Qualys, Proofpoint och Inutitive Surgical.

Per utgången av månaden hade fonden sin största marknadsexponering om 52 procent mot Precious, följt av Real Assets på 16 procent.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -