BEYOND MEAT
HANDELSSTOPPADES EFTER 20%-RUSNING PÅ KINAHOPP (Direkt)

2020-01-14 16:16

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fejkköttutvecklaren Beyond Meats aktie rusade i den amerikanska börsöppningen på tisdagen efter att bolagets vice ordförande Seth Goldman sagt att det finns planer på att expandera till den fastlandskinesiska marknaden.

Beyond Meat steg med nära 20 procent och handelsstoppades tillfälligt och när aktierna åter bytte ägare dämpades rusningen till 7 procent.

"Vi har inte aviserat något, men vi förväntar oss att hitta på något i den riktningen under året", sade vice Seth Goldman i en intervju från en industrimässa med den kinesiska nyhetsbyrån Xinhua.

Kina står för omkring 27 procent av all köttkonsumtion i världen, enligt Bloomberg.

Vidare sade Seth Goldman att Beyond Meat, som i nuläget har produktionsfaciliteter i Missouri, USA, avser öppna upp på samtliga kontinenter på lite längre sikt, enligt Xinhua.

Haussen kring Beyond Meats aktie har lagt sig något från en initial rusning på 250 procent från stängningskursen på noteringsdagen. Från IPO-kursen var rusningen nära 1.000 procent, givet att noteringskursen var 25 dollar och högstanoteringen för aktien var över 230 dollar i somras, innan en lång utförslöpa tog vid. Första avslut i aktien gjordes till 46 dollar på noteringsdagen i maj. På tisdagseftermiddagen handlades Beyond Meat kring 127 dollar.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Beyond Meat - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -