Aerowash
Aerowash tecknar nytt treårigt distributionsavtal med US Aviation Services värt 145 miljoner kronor (Finwire)

2019-12-10 10:46
Flygplanstvättbolaget Aerowashs amerikanska dotterbolag Aerowash US har tecknat ett nytt exklusivt distributionsavtal för USA, Central- samt Sydamerika med US Aviation Services för
treårsperioden 1 januari 2020 till 31 december 2022. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt avtalet har parterna som målsättning att US Aviation Services ska beställa 36 tvättrobotar under avtalsperioden till ett sammanlagt ordervärde om 145 miljoner kronor.

Av avtalet följer också ett volymåtagande som innebär att US Aviation Services under avtalsperioden ska beställa minst 12 tvättrobotar till ett sammanlagt ordervärde om 50 miljoner kronor. Första avrop om fyra tvättrobotar ska göras under första halvåret 2020.

US Aviation Services och Aerowash har sedan tidigare ingått ett avsiktsavtal enligt vilket parterna har för avsikt att ingå avtal avseende överlåtelse av Aerowash rörelse till US Aviation Services.

"Vi och US Aviation har ambitiösa målsättningar för de närmaste åren. Den volymmålsättning som följer av det nya distributionsavtalet baseras på de behov vi ser i marknaden samt marknadens storlek. Vi kommer nu produktionsplanera för nästa batch om fyra maskiner. Detta distributionsavtal förstärker och förlänger parternas samarbete rörande Aerowash unika koncept. Distributionsavtalet har ingen påverkan på den pågående processen rörande strukturaffären. Den processen bedrivs och redovisas separat", säger Niklas Adler, vd för Aerowash.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Aerowash B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -