SEB Hållbarhetsfond Världen
SEB Hållbarhetsfond Världen ökade 0,8 procent i oktober - gynnades av energiundervikten (Finwire)

2019-11-18 15:21
SEB Hållbarhetsfond Världen ökade i oktober lika mycket som sitt index, 0,8 procent. Däremot ligger fonden efter sitt index under 2019 med en ökning på 14,7 procent gentemot 20,4 procent för index. Det framgår av en månadsrapport.

Både de utvecklade och tillväxtmarknaderna hade en gynnsam månad i oktober. Detta efter bland annat mer gynnsamma och mindre riskabla utsikter för handelskriget mellan USA och Kina samt brexit.

Fonden gynnades främst av övervikten mot värdebolag. Däremot missgynnades fonden av sin vikt mot mindre bolag, som underpresterade stora bolag. Fondens hållbarhetsprofil gör att den underviktar energisektorn, vilket gynnat fonden denna månad efter att energisektorns svaga månad.

På bolagsnivå var övervikter i Sandvik, Intel och Paccar de som gav största positiva bidrag till den relativa avkastningen medan övervikter i HP, Kimberly-Clark och Texas Instrument tyngde utvecklingen mest.

Fondens räntedel utvecklades, liksom sitt index, negativt.

Största innehav var vid månadens slut Stadshypotek med sina 9,2 procent, en ökning med 1,4 procentenheter gentemot föregående månadsskifte. Nästan hälften av fondens innehav var svenska vid månadens slut.

Love Josefsson
love@finwire.com, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

SEB Världenfond - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -