Groupon
Yelp kan bli uppköpskandidat åt Groupon - WSJ (Finwire)

2019-09-12 10:02
Marknadsplatsen Groupon är på jakt efter ett förvärv och recensionsföretaget Yelp kan vara föremålet. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor.

Insynspersonerna beskriver kombinationen av de två som en perfekt matchning. Det nya företaget skulle skapa en online marknadsplats där handlare erbjuder produkter samtidigt som kunder kan läsa recensioner om varor och tjänster.

Dessutom skulle transaktionen hjälpa bolagen höja lönsamheten samt skapa kostnadssynergier på minst 200 miljoner dollar, sade källorna.

Groupons köpambitioner kommer i en tid när bolaget pressas av investerare att höja lönsamheten och aktiekursen. Bland annat har Chapman Capital, som sitter på 1,5 procent av kapitalet, tryckt på att Groupon återköper aktier.

Groupon har efter en uppgång på 21 procent under senaste månaden ett marknadsvärde på 1,7 miljarder dollar. Det är långt under de 16,5 miljarder dollar som bolaget var värt i samband med börsintroduktionen 2011. Yelp värderas för stunden till 2,5 miljarder dollar.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Groupon - I dag

{point.key}

Yelp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -