AUTOLIV
KAN UPPVÄRDERAS VÄSENTLIGT OM MARKNAD STABILISERAS -MS (Direkt)

2019-07-19 14:04

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bilsäkerhetsföretaget Autoliv nådde inte upp till analytikernas snittförväntningar gällande det andra kvartalets resultat, samtidigt som bolagets prognoser för årets försäljningstillväxt och rörelsemarginal sänktes. På Stockholmsbörsen handlades depåbeviset dock på plus för dagen.

"Autoliv har lagt en ny grund för förväntningarna, i ett läge då få investerare ändå trodde att de kunde uppnås", skriver Morgan Stanley i en snabbkommentar efter rapporten.

"Vi menar att Autoliv är en Europas bättre fordonsunderleverantörer, och aktien handlas till låga multiplar på redan sänkta vinstnivåer", resonerar bankens analytiker vidare och bedömer att förväntningarna på en stabilisering nu är mycket låga.

"Om vi får en stabilisering, eller en förbättrad konjunkturbild till följd av globala stimulanser, kan Autoliv komma att bli uppvärderad väsentligt från nuvarande nivåer."

Pareto Securities analytiker är mindre övertygad och menar att uppgången (vid skrivtillfället 3-4 procent) är överdriven och att depåbeviset snarast borde tappa något givet det svaga resultatet och prognoserna som sänktes mer än väntat.

"Vi tror att konsensusestimaten kommer att revideras ned några procent", skriver mäklarfirman.

Autoliv redovisade på fredagen ett justerat rörelseresultat om 183 miljoner dollar (230), 7 procent under analytikernas snittförväntningar i Infront Datas prognossammanställning.

Bolaget sänkte också sina helårsprognoser för organisk försäljningstillväxt till 1-3 procent (från 5 procent) och för rörelsemarginalen till 9,0-9,5 procent (från 10,5 procent).

Depåbevis handlades vid 13.45-tiden på fredagen till omkring 673 kronor på Stockholmsbörsen, en uppgång med drygt 3 procent för dagen.

Graf: Autoliv kursutveckling 19 juli

Källa: Infront

Michael Bernander +46 8 5191 7917

Nyhetsbyrån Direkt


Autoliv SDB - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -