Fidelity Pacific A-USD
Fidelity Pacific steg marknadslikt i andra kvartalet, köpt in biometribolaget Egis Technology (Finwire)

2019-07-18 14:56
Fidelity Pacific A-USD steg marknadslikt i det andra kvartalet med en uppgång som löd 0,8 procent. Ett nytt innehav i fonden är biometribolaget Egis Technology. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att förnyade förväntningar om ett handelsavtal mellan Kina och USA samt potentiellt mer expansiv penningpolitik globalt gav stöd till aktierna i Stillahavsregionen under kvartalet.

Fonden presterade i linje med indexet. På plussidan gynnades många av de främsta bidragsgivarna av ökade marknadsandelar samt goda vinstutsikter. Kortsiktiga besvikelser höll däremot tillbaka vissa innehav.

Sårbehandlingsbolaget PolyNovo var en portföljmässig ljuspunkt i juni. Marknaden fokuserade på bolagets möjligheter att ta fler marknadsandelar, givet produkternas konkurrensfördelar. Betalbolaget Zip släppte en stark kvartalsrapport som var bättre än väntat, medan sportvarumärket Li Ning steg på en omvänd vinstvarning.

I botten noterades bioteknikbolaget Hutchison China Meditech som föll kraftigt, liksom koreanska mjukvarubolaget Cafe24 på försvagade vinstförväntningar.

Ett nytt innehav i fonden är Egis Technology, som tillverkar fingeravtryckslösningar (IC). Från förvaltarhåll bedömer man att bolaget är väl positionerat att ta marknadsandelar i en snabbväxande bransch, givet den unika konkurrensfördelen i att man utvecklar sin egna algoritm.

"Egis har även demonstrerat massproduktionskapacitet genom att vara leverantör åt Samsung", förklarar förvaltarteamet.

Vidare har fonden tagit in Huami som utvecklar smarta enheter. Aktien anses vara attraktivt värderad. Bolaget bedöms ha starka kostnadsfördelar mot dyrare marknadsaktörer, samtidigt som aktörerna inom low-end delen av marknaden saknar samma tekniska kunnighet.

"Givet den starka tillväxtpotentialen inom området för smarta klockor, så kommer den nya produktpipelinen sannolikt att stödja omsättningstillväxten och vinsttillväxten", avslutar man med.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Fidelity Pacific A-Dis... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -