JPM Africa Equity A (acc) perf USD
JPM Africa Equity steg marginellt i februari, ser ytterligare potential inom emerging markets, i synnerhet Kina (Finwire)

2019-03-22 16:14
JPM Africa Equity A (acc) perf USD ökade 0,1 procent under årets andra månad och tangerade därmed jämförelseindex under samma period.

Aktieval inom kommunikationstjänster bidrog positivt till avkastningen. Det gjorde även en övervikt i kenyanska Safaricom och en undervikt i sydafrikanska MTN och Vodacom. Andra positiva inslag var en undervikt i guldbolag som Centamin, IAMGold och Endeavour.

I den negativa vågskålen märks en undervikt i Ghanabaserade Kosmos Energy som rusade 25 procent på positiva resultat för helåret 2018. En övervikt inom den sydafrikanska konsumentsektorn bidrog också negativt till avkastningen.

Förvaltarna uppmärksammar att det är fondens aktieval som ger landsexponeringen. Sydafrika utgör den största exponeringen i absoluta tal. Förvaltarna har hittat flera intressanta investeringsmöjligheter i Kenya och Nigera, men även på de mindre marknaderna i Mali och Tanzania.

Under månaden har fonden sålt av Dischem och köpt Kosmos Energy, baserat på en köprekommendation i egen regi.

I en framåtblick skriver förvaltarna att det finns utrymme för mer uppsida inom emerging markets generellt och Kina i synnerhet. Ytterligare stöd kan komma från dollarn, utifrån hur den utvecklat sig den senaste tiden.

Värderingarna ligger nära 10 procent under det historiska genomsnittet vilket ses som ett bra tillfälle för långsiktiga investerare att ta en position på marknaden.

Rikard Jansson
rikard.jansson@finwire.com
Nyhetsbyrån Finwire, @Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -