BETTING
NEDERLÄNDSKA SENATEN RÖSTADE FÖR NYA SPELLAGEN (NY) (Direkt)

2019-02-19 14:12

(Lägger till: två stycken från tredje stycket)

STOCKHOLM (Direkt) Senaten röstade på måndag eftermiddag igenom lagförslaget "Remote Gaming Bill" som ska göra det tillåtet att erbjuda casino- och sportspel på nätet till spelare i Nederländerna.

Förutom själva spellagen röstade senaten även på sex stycken tillhörande motioner. Dessa är inte formellt bindande, men den nederländska regeringen brukar respektera dem. Det skriver organisationen Gaming in Holland.

Bland dessa röstade senaten för att så kallade illegala speloperatörer ska få vänta minst två år innan de kan få en licens under den nya lagen, det som har kallats för en "black out"-period. En motion som föreslog att "black out"-perioden skulle vara fem år röstades dock ner.

Senaten röstade även för en motion som ska skydda minderåriga från att börja spela samt skydda minderåriga från "gambling-relaterad skada". En motion om att undersöka möjligheten att blockera websidor i framtiden godkändes också.

En motion att förbjuda all form av reklam för nätspel röstades inte igenom, däremot röstade senaten för att undersöka eventuella konsekvenser av ett sådant förbud och informera parlamentet om resultatet röstades igenom.

Enligt den nederländska organisationen Gaming in Holland innebär dagens beslut att den nya lagen kan träda i kraft tidigast under det fjärde kvartalet 2020, men att det är mest troliga startdatumet är någon gång under det första kvartalet 2021.

Adam Wahlfeldt +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Betsson B - I dag

{point.key}

Kindred Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -