INVESTOR
HÖGRE ORGANISK TILLVÄXT I MÖLNLYCKE ÄN TIDIGARE (Direkt)

2019-01-24 09:35

STOCKHOLM (Direkt) Investors sårproduktsbolag Mölnlycke redovisar en organisk omsättningstillväxt om 6 procent för det fjärde kvartalet - klart högre än tidigare under året och än 2017.

"Tillväxtmarknader uppvisade starkast tillväxt, men även USA rapporterade god tillväxt", heter det i investmentbolagets bokslutskommuniké.

I det tredje kvartalet låg Mölnlyckes organiska tillväxt på 2 procent och snittet för 2018 landar på 3 procent. Under 2017 växte bolaget organiskt med 2 procent.

Pareto konstaterar att den organiska tillväxten i Mölnlycke i det fjärde kvartalet var klart högre än vad analyshuset räknat med 2019 och 2020 där Partos estimat ligger på cirka 2,5 procent.

Mölnlycke, som är det klart största bolaget inom Investors onoterade portfölj (Patricia Industries) och som värderas till cirka 19,6 miljarder kronor, redovisade samtidigt en ebita-marginal på 25 procent för det fjärde kvartalet (26).

"Lönsamheten var lägre än föregående år, huvudsakligen drivet av högre försäljnings- och marknadsföringskostnader samt negativa valutakurseffekter", skriver Investor.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Investor B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -