Franklin Templeton Asian Smaller Companies Fund
Franklin Templeton Asian Smaller Companies Fund slog index i 2018, beroendet av utvecklade marknader har minskat (Finwire)

2019-01-18 10:31
Franklin Templeton Asian Smaller Companies Fund sjönk 6,3 procent i det fjärde kvartalet, samtidigt som dess jämförelseindex backade 8,4 procent. Det framgår av en kvartalsrapport för fonden.

Fonden har därmed backat 12,4 procent under 2018, medan utvecklingen för jämförelseindex är en nedgång om 18,6 procent.

De främsta bidragsgivarna i det fjärde kvartalet var Fila Korea, Apollo Tyres och Federal Bank

Fila Korea steg på en stark kvartalsrapport med ökad försäljning och förbättrade marginaler. En återhämtning har skett i företagets skoverksamhet. Detta till följd av nya premiumprodukter och distributionskanaler.

På minussidan finns istället Baozun, Hoa Phat och Sa Sa International.

Hoa Phat Group backade på oro runt en försvagad efterfrågan. Företaget uppger dock att man är på väg att överträffa sitt vinstmål för 2018 och ser framför sig en ökad stålproduktion nästa år.

Inför framtiden bedömer man att handelsspänningar har varit en bidragande faktor till det svaga sentimentet för asiatiska aktier. Även om export är fortsatt en viktig tillväxtfaktor för regionen så ökar handeln mellan olika tillväxtekonomier, varför beroendet av utvecklade marknader anses ha minskat.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Templeton Asian Smlr C... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -