Fidelity Pacific A-USD
Fidelity Pacific har ökat i japanska GMO Internet och taiwanesiska Silergy (Finwire)

2019-01-18 10:35
Fidelity Pacific har ökat i japanska GMO Internet och taiwanesiska Silergy. Det framgår av fondrapporten för det fjärde kvartalet.

Köpen skedde till vad som beskrivs vara attraktiva värderingar.

GMO Internet anses vara ett intressant tillväxtcase medan Silergy tar marknadsandelar från globala spelare, vilket stöds av bolaget teknologiska kapacitet och differentierade affärsmodell.

Japanska Softbank uppges även vara ett intressant case med en stark ledning. Aktien är fortsatt attraktivt värderad sett till en Sum of the Parts-värdering, enligt förvaltarteamet.

Fidelity Pacific A-USD sjönk 14,1 procent i det fjärde kvartalet, medan jämförelseindexutvecklingen löd -11,6 procent. Fonden har därmed haft ett tufft 2018 och backat 19,4 procent efter ett starkt 2017.

De främsta bidragsgivarna under kvartalet var Fila Korea, Honma Golf och Bank Rakyat Indonesia. Fila Korea levererade en stark kvartalsrapport med god försäljning över samtliga verksamhetsområden globalt.

På minussidan finns Softbank, Sanden och Berkeley Energia. En nedgång för teknologiaktier globalt tyngde den förstnämnda aktien.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Fidelity Pacific A-Dis... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -