DNB Renewable Energy retail A
DNB Renewable Energy retail slog index 2018, ser positiv risk/reward på marknaden (Finwire)

2019-01-17 12:02
DNB Renewable Energy retail A sjönk 12,6 procent i december, vilket medför att fonden tappat 5,9 procent under 2018. Det är 6,5 procent bättre än jämförelseindexutvecklingen under samma period, enligt en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att december var en tuff månad och fonden utvecklades svagare än både MSCI World och sektorindexet NEX.

AMG Advanced Metallurgical Group var den största negativa bidragsgivaren eftersom marknadens aptit för bolag inom sektorerna för litium och vanadin beskrivs ha fallit som en följd av lägre globala råvarupriser.

Energidistributören Enel bidrog istället positivt då det momentum som skapades efter bolagets kapitalmarknadsdag i november fortsatte.

Inför framtiden berättar man att flera datapunkter på sistone har visat på sämre utsikter för både ekonomin och bolagsresultaten.

Ett tema för 2019 är att många företag inom sektorn förnybara energikällor kommer att få ett ökat kassaflöde, och förvaltarteamet anser att risk/reward på marknaden är positiv i dagsläget.

De största innehaven per utgången av månaden var American Axle, China Longyuan och First Solar med portföljvikterna 7,2, 6,9 respektive 4,9 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -