Lannebo Europa Småbolag A SEK
Lannebo Europa Småbolag köpte in brittiska Victoria som nytt innehav (Finwire)

2018-12-10 09:10
Lannebo Europa Småbolag A SEK köpte in brittiska golvproduktbolaget Victoria under november.

Fondbolaget bedömer att det brittiska bolaget är attraktivt värderat.

"På grund av turbulens i marknaden och brus kring refinansiering av en obligation har aktien kommit ned till attraktiva nivåer och vi bedömer att kassaflödet kommer vara starkt framgent", skriver förvaltarduon Carsten Dehn och Ulrik Ellesgaard.

Förvaltarna menar att golvbranschen är fragmenterad och att Victoria möter relativt svaga konkurrenter. Försäljning genereras dessutom främst genom reparation och underhåll, vilket inte är lika cykliskt som bygg i allmänhet, skriver förvaltarna.

Lannebo Europa Småbolag A SEK köpte också aktier i Grenke.

Under månaden har fonden minskat ned sitt innehav i brittiska veterinärskedjan CVS
Group. Branschen lider av brist på sköterskor och veterinärer vilket pressar upp lönerna.

"Den högre kostnadsmassan har bara delvis kunnat föras vidare till kunder, vilket resulterat i att rörelsemarginalerna är under press. Vi är oroliga för att pressen kommer att fortsätta
och har därför beslutat att minska vår position", skriver förvaltarna.

Lannebo Europa Småbolag A SEK sjönk under november med 3,9 procent medan index backade med 4 procent. Hittills i år är fonden ned med 14,6 procent medan index backat 5,8 procent.

Finska hälsovårdsbolaget Terveystalo var bästa innehav under november. Brittiska sakförsäkringsbolaget Beazley bidrog också till avkastningen medan sophämtningsbolaget Biffa var sänke.

"Den svaga länken i rapporten var segmentet som utför sophämtning hos hushåll. Vinsten är under press på grund av löneinflation och ofördelaktiga kontrakt. Lyckligtvis är segmentet det minsta affärsområdet, men investerare har haft ett oproportionerligt fokus på segmentet. Vi har behållit vår position i Biffa", skriver förvaltarna.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lannebo Europa Småbola... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -