LUNDIN MINING
KÖPLÄGE EFTER KURSTAPP, LJUSNANDE FRAMTID - SHB (Direkt)

2018-10-15 12:57

STOCKHOLM (Direkt) Efter Lundin Minings kurstapp under sommaren samt de senaste veckorna har värderingen av gruvbolaget blivit mer attraktivt. Och de långsiktiga utsikterna är ljusa då bland annat en rejäl förbättring väntas på kassaflödesfronten från och med nästa år.

Det menar Handelsbanken Capital Markets i en analys där rekommendationen lyfts till köp från minska och där riktkursen höjs till 52 från 50 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade på måndagsmorgonen.

"Då värderingen blivit mer attraktiv och de långsiktiga utsikterna är ljusa, bedömer vi att det är dags att inta en positiv ställning till aktien", konstaterar banken.

Det tredje kvartalet bedöms förvisso bli tämligen klent men en ljusning i gruvan väntas därefter.

"Vi räknar med att Lundin Minings rapport för det tredje kvartalet, den 24 oktober, kommer att bli relativt svag. Priset på koppar, som utgör mer än 60 procent av bolagets exponering, har sjunkit med 11 procent sedan föregående kvartal och kommer att tynga resultatet", skriver banken och fortsätter:

Vi räknar dock med att den operativa utvecklingen förblir god och förväntar oss högre resultat under nästkommande rapporter, med stöd av högre volymer och bättre priser".

Graf: Lundin Minings kursutveckling hittills i år.

Källa: Infront

Henrik Svensson +46 8 5191 7924

Nyhetsbyrån Direkt


Lundin Mining Corporation - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -