Kopparbergs
Kopparbergs ska producera cider för brittiska marknaden på plats i Storbritannien (Finwire)

2018-06-14 13:31
Kopparbergs Bryggeri kommer framöver att producera cidern som säljs på den brittiska marknaden lokalt i Storbritannien. Orsaken är att kunder som pubkedjan Wetherspoon tänker byta ut öl och vin från EU-länder och ersätta med inhemska produkter, skriver DN.

– Det vi levererar till honom kommer vi att producera i Storbritannien, säger Kopparbergs vd Peter Bronsman till tidningen.

Redan nu har Kopparbergs börjat med en mindre produktion i landet, delvis på grund av brexit men även baserat på att bryggeriet behöver utöka kapaciteten.

Redan när utfallet av brexit-omröstningen stod klar tog dock Kopparbergs beslut om att skynda på planeringen av att ha produktion i Storbritannien.

– Det var det första jag gjorde när brexit kom. Redan då tog jag beslutet för att skydda Kopperbergs intressen i framtiden, säger Peter Bronsman.

Frukten i Kopparbergs cider kommer fortfarande att vara svensk men produktion och tappning på flaska och fat ska alltså ske i Storbritannien. Det innebär att cidern klassas som brittisktillverkad.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Kopparbergs B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -