THQ NORDIC
AVSER GÖRA RIKTAD NYEMISSION CA 10% AV TOT AKTIER (Direkt)

2018-06-13 17:50

STOCKHOLM (Direkt) THQ Nordic har för avsikt att genomföra en nyemission av B-aktier motsvarande cirka 10 procent av totalt antal aktier i bolaget. Emissionen riktar sig till svenska och internationella institutionella investerare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

THQ Nordic har, med stöd av det bemyndigande styrelsen erhöll på THQ Nordics årsstämma den 16 maj 2018, gett i uppdrag till Carnegie Investment Bank att utreda förutsättningarna för en riktad nyemission av nya aktier av serie B genom ett så kallat "accelererat book-building" förfarande.

Bolaget avser att använda likviden från den riktade nyemissionen till att finansiera nya förvärv av varumärken, spelutvecklingsstudios eller annat objekt som kompletterar verksamheten, och möjliggöra en högre takt av investeringar i utvecklingen av bolaget, heter det i pressmeddelandet.

Det accelererade book-building förfarande kommer att påbörjas klockan 17.30 på onsdagen.

I samband med den riktade nyemissionen har huvudägaren och vd Lars Wingefors och ekonomi- och finansdirektör Erik Stenberg åtagit sig att inte sälja sina respektive aktieinnehav under en lock up-period om 180 dagar.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Embracer Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -