Rhenman Global Opp. L/S
olämpligt agerande av Teslas Elon Musk (Direkt)

2018-05-21 10:44

Uppdragsartikel. Beställd och finansierad av Rhenman & Partners AM.

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Att Teslas vd Elon Musk under bolagets telefonkonferens bemötte befogade frågor om bolagets finansiella ställning med "bonehead questions, next" var inte speciellt lämpligt för ett bolag med 10 miljarder dollar i skuld. Särskilt inte som Tesla ganska snart kan behöva vända sig till kapitalmarknaden för mer medel.

Det säger Staffan Knafve, förvaltare för aktiefonden Rhenman Global Opportunities L/S, i en webcast på Rhenman & Partners hemsida.

Teslas kursutveckling de senaste sex månaderna. Aktien föll 5,6 procent i samband med rapporten och den påföljande telefonkonferensen torsdagen den 3 maj. (Källa: Infront)

Staffan Knafve säger att Elon Musk antagligen är ett geni, men att det inte innebär att han kan behandla resten av världen som idioter. Rhenman Global Opportunities L/S är kort Teslaaktien och förvaltaren menar att den svaga finansiella situationen nu allt mer har börjat påverka folks uppfattning av bolaget.

Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion i syfte att bredda kunskapen om fonder och öka genomlysningen av denna marknad. Materialet kan vara finansierat och framtaget på uppdrag av extern part och i förekommande fall anges detta tydligt högst upp. Fondredaktionen är frikopplad från Direkts övriga redaktion.

Fondredaktionen +46 8 5191 79 05 https://twitter.com/Fonder_Direkt

Fonder Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -