Tesla
ISS rekommenderar att rösta bort två styrelseledamöter i Tesla (Finwire)

2018-05-19 08:24
ISS rekommenderar att rösta bort de två styrelseledamöterna Antonio Gracias och James Murdoch, vilket medför ytterligare tryck på biltillverkaren kring deras roller i styrelsen. Det rapporterar Reuters.

ISS uppbackar även två andra aktieägarförslag, där man bland annat avser att separera på styrelseordföranderollen och vd-rollen.

Man bedömer att komplexiteten i dagens tillverkningsbransch och utmaningarna med att kommersialisera nya teknologier talar för att aktieägare skulle gynnas av att Musk sköter den operativa verksamheten medan man tillsätter en oberoende styrelseordförande.

ISS konkurrent Glass Lewis gick ett steg längre i sitt förslag och rekommenderade att man röstade bort Musks bror Kimbal Musk, men här gick ISS på bolagets linje.

Aktivistinvesteraren CtW Investment Group har kritiserat de tre Tesla-ledamöterna för att ha antingen varit för nära Musk eller okvalificerade. Murdoch som är vd för Twenty-First Century Fox anses sitta på för många styrelseledamöter enligt ISS, medan Gracias inte kan anses vara oberoende nog.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -