COOR
NYA KONTRAKT OCH KALL VINTER PRESSADE MARGINAL 1 KV (Direkt)

2018-04-26 13:19

STOCKHOLM (Direkt) Coor levererade en organisk försäljningstillväxt på 10 procent för det första kvartalet. Rörelsemarginalen sjönk däremot främst påverkad av uppstart av nya och omförhandlade kontrakt, samt en ovanligt snörik vinter.

Det framgår av delårsrapporten.

"Aktiviteten på den nordiska FM-marknaden under första kvartalet har varit fortsatt god för små och medelstora upphandlingar, men även solid för större", skriver vd Mikael Stöhr.

Coors justerade ebita-marginal sjönk i kvartalet till 5,4 procent (6,6). Såväl de nya kontraktsvolymer som startats upp under kvartalet som de omförhandlade och uppstartade volymerna från andra halvåret 2017 bidrog till att pressa marginalen.

Efter uppstart av ett nytt eller omförhandlat kontrakt tar det normalt Coor sex till 18 månader att arbeta igenom den nya eller omstartade serviceleveransen, konkretisera effektiviseringsmöjligheter och genomföra åtgärder för att realisera effektiviseringarna.

"Under första kvartalet drabbades Norden också av den kallaste och snörikaste vintern på över fem år. Det omfattande snöfallet och den utdragna vintern har påverkat Coors verksamhet negativt", skriver vd:n och avslutar:

"Vi upplever ett stort intresse och god efterfråga på marknaden och ser intressanta affärsmöjligheter i hela Norden".

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Coor Service Managemen... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -