ARJO
TAR TID VÄNDA VERKSAMHETEN - ABG SUNDAL COLLIER (Direkt)

2018-04-19 13:31

STOCKHOLM (Direkt) Det medicintekniska bolaget Arjo, som tidigare knoppats av från Getinge, kommer få det svårt att vända på skutan.

Det menar ABG enligt en ny analys där investmentbanken inleder bevakning med en säljrekommendation, en rekommendation som Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat om.

Arjos verksamhet, som består av tekniska hjälpmedel och patienthantering för åldersrelaterade sjukdomar, har visat negativ organisk tillväxt under flera års tid. Dessutom har marginalerna utvecklats svagt vilket är en utveckling som ABG tror kommer bli en utmaning för bolaget att vända på.

Inom branschen råder prispress vilket innebär att Arjo behöver investera mer i sin verksamhet för att kunna visa tillväxt, menar ABG.

Trots strukturell tillväxt på några procent (2-5 procent), som drivs av en allt mer åldrande befolkning globalt, har Arjo underpresterat och tappat marknadsandelar under flera år, slår även ABG fast i sin analys.

Någon tydlig väg mot förbättrad lönsamhet är svår att se resonerar, finanshuset vidare. Bolaget handlas även med en premie till sektorn på 8-15 procent sett till p/e-tal vilket enligt banken analytiker känns oförtjänt. Med en hög skuldsättning (nettoskuld/ebitda på 3,9) finns inte heller något utrymme för besvikelser menar ABG.

ABG Sundal Collier har satt riktkursen till 20 kronor vilket innebär en nedsida på 20 procent från torsdagens kursnivå på 25:30 kronor.

Jan Glevén +46 8 5191 7906

Nyhetsbyrån Direkt


Arjo B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -