AXA WF Framlington Robotech A EUR
AXA WF Framlington Robotech tappade 3,6 procent i mars, köpte Cognex och Parker Hannifin (Finwire)

2018-04-17 09:48
AXA WF Framlington Robotech A EUR sjönk med 3,6 procent under mars, vilket innebär att fonden tappat 2 procent sedan årets början. Det framgår av en månadsrapport.

Under månaden missgynnades portföljen en allmänt sjunkande aktiemarknad och en stigande volatilitet. Bland positiva bidrag nämns innehavet det amerikanska bolaget Dexcom som tillhandahåller lösningar för övervakning av diabetespatienter samt det tyska automationsföretaget Kion.

Fondens innehav i Qualcomm var fortsatt volatilt i spåren av att budet från Broadcom blivit avslaget. Innehaven i japanska komponenttillverkare sjönk samtidigt under månaden däribland Nabtesco som tillverkar precisionsutrustning för industrirobotar.

Fonden har utnyttjat de volatila marknaderna till att köpa bolag som man menar har goda utsikter på medellång sikt, till dessa hör Cognex som tillverkar system för automationsindustrin och logistikapplikationer samt Parker Hannifin som är en leverantör av produkter inriktade mot kontroll av rörelser. Fonden har även fortsatt bygga upp sin position i Silicon Labs.

I en marknadsutsikt skriver förvaltarteamet att man ser fortsatt stark efterfrågan inom robot- och automationsindsutrin, vilket drivs av tekniska innovationer men framförallt som ett resultat av en breddad användning av automationsutrustning inom industrin.

Jonathan Furelid
jonathan.furelid@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -