ELTEL
SPÅR RENSAT UT MAJORITET FÖRLUSTPROJEKT SLUTET 2018 - VD (Direkt)

2018-02-22 09:27

STOCKHOLM (Direkt) Nedskrivningar och avsättningar i vissa projekt med låga marginaler tyngde Eltels operativa ebita i kärnverksamheten, i vilken segmenten Power och Communication ingår.

"Vi har successivt bytt ut de personer som tidigare varit ansvariga inom verksamheterna, stärkt styrningen och räknar med att ha rensat ut eller slutfört majoriteten av projekten i slutet av 2018", skriver Eltels vd Håkan Kirstein i bokslutsrapporten.

Projekten, som är från perioden 2014-2016, avser projekt inom High Voltage i Norden och Services i Sverige. Verksamheterna står endast för en marginell del av kärnverksamheten men kontrakten som tecknades under de här åren har genererat stora förluster.

Kärnverksamhetens operativa ebita för det fjärde kvartalet sjönk som en följd av ovanstående effekter med 4 miljoner euro till knappt 12 miljoner euro.

Nettoomsättningen för kärnverksamheten sjönk med 3,0 procent till 339 miljoner euro. Minskningen förklaras främst av att verksamheter i Lettland och Estland sålts, verksamheten i Storbritannien avslutats och delar av den polska verksamheten sålts.

"Justerat för sålda och avvecklade verksamheter ökade försäljningen inom Kärnverksamheten med 1,9 procent", heter det i rapporten.

Eltel kommer under 2018 att presentera en långsiktig strategi för att säkra uthållig tillväxt, lönsamhet och aktieägarvärde, skriver Håkan Kirstein.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Eltel - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -