Imint
Imint tecknar licensavtal med Fujitsu Connected Technologies (Finwire)

2018-02-19 15:36
Mjukvarubolaget Imint har tecknat ett licensavtal med Fujitsu Connected Technologies. Avtalet löper på tre år och ger Fujitsu rätt att inkludera funktioner från produktplattformen Vidhance i kommande smartphone-produkter. Avtalet omfattar även tjänster för integration, support och underhåll. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fujitsu Connected Technologies är ett större japanskt teknikbolag med bred produktportfölj varav mobiltelefoner är en del av erbjudandet. Fujitsu adresserar i första hand den inhemska marknaden för smartphones.

Då avtalet löper tillsvidare och bygger på antalet levererade enheter från kunden, vilket är utanför Imints kontroll, så kan Imint inte ange ett kvantifierbart ordervärde. Imint bedömer att avtalet kommer generera successivt ökade intäkter för bolaget efter det att den första produkten med Vidhance har lanserats.

"Vi är givetvis mycket stolta över att ha vunnit förtroende från Fujitsu Connected Technologies president Katsumi Takada, vår andra japanska kund. Tröskeln in på den japanska marknaden är hög, med högt ställda krav och förväntningar. Samarbeten med japanska kunder för ofta med sig möjligheten att successivt växa affärens omfattning, allt eftersom vi bevisar att vi lever upp till förväntningarna. De förhoppningarna är högst aktuella med Fujitsu, som förutom smartphones, har tekniskt ledarskap inom områden som kan bli intressanta för oss i framtiden", kommenterar Andreas Lifvendahl, vd i Imint.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Vidhance - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -