ROBERT FRIMAN
AVSIKTSAVTAL MED SURYA OM OMSTRUKTURERING (Direkt)

2017-12-14 16:07

STOCKHOLM (Direkt) Robert Friman International (RFI) har ingått en avsiktsförklaring med Dubai-baserade Surya Electronics och Surya Fashions om att förvärva Surya med ett omvänt övertagande genom en apportemission. Efteråt kommer ägarna till Surya gemensamt att äga 99 procent av bolaget och ägarna till RFI att äga 1 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Avsikten är att inom kort efter en apportemission genomföra en riktad publik spridningsemission på minst 10 procent av bolaget för att inhämta runt 100 miljoner kronor.

Surya är en grossist och återförsäljare inom textilier, accessoarer och elektronik i framför allt Ryssland och Mellanöstern, men även Asien, Afrika och Sydamerika.

Som en del av och villkoret i förvärvet av Surya presenterar Robert Friman International även en omstrukturering och nystart för koncernen:

Bolagets dotterbolag Rock by Sweden har köpt över den befintliga smyckeverksamhet och dess tillgångar som tidigare fanns i bolagets andra dotterbolag Rasveb AB (tidigare Robert Friman & Co AB). Därmed kommer RBS i framtiden enbart hantera den smyckeverksamheten som tidigare ingick i Rasveb.

Försäljningen sker på villkor att överlåtelsen godkänns vid kommande extra bolagsstämma.

Vidare avyttrar koncernen sin ädelmetallverksamhet som

tidigare fanns i dotterbolaget Rasveb. Robert Friman International informerar även att man har kommit till en överenskommelse med Metalor Technologies (Sweden) AB beträffande bolagets ädelmetallverksamhet. Enligt överenskommelsen kommer Metalor Technologies att ta över "bolagets befintliga ädelmetallverksamhet, dess leverantörer och anställde".

Överenskommelsen träder i kraft senast 1 januari 2018 där säljaren erhåller en kvartalsvis provision av 2018 års försäljning.

Härefter har dotterbolaget Rasveb AB (tidigare Robert Friman & Co AB, som är indraget i pågående momsskatteprocess) sålts till Sankt Anges AB vars ägare är Bill Friman. Försäljningen är villkorad av att överlåtelsen godkänns på kommande extra bolagsstämma.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -