ONCOPEPTIDES
DNB SER ÖKAD SANNOLIKHET FÖR POSITIV FAS 3-STUDIE (Direkt)

2017-12-12 14:03

STOCKHOLM (Direkt) DNB bedömer att sannolikheten för att forskningsbolaget Oncopeptides fas 3-studie under namnet Ocean kommer att bli framgångsrik har ökat efter att bolaget har presenterat studieresultat från fas 2-studien O-12-M1.

Det framgår av en analys.

Ocean-studien, som ligger till grund för ansökan om marknadsregistrering, är en jämförande studie mellan Oncopeptides läkemedelskandidat Ygalo och pomalidomide för behandling av en form av blodcancerformen multipelt myelom.

DNB uppger att utfallet av O-12-M1 var starkare än de hade förväntat sig och speciellt vad gäller den så kallade progressionsfria överlevnaden det vill säga tiden från behandlingsstart tills att cancertumören fortsätter att växa.

Efter att studieresultaten presenterats vid blodcancerkongressen ASH har DNB höjt sannolikheten för ett godkännande av Ygalo till 55 procent från tidigare bedömning om 50 procent.

Den förlängda tiden för progressionsfri överlevnad med Ygalo om 5,7 månader jämfört med runt historiska utfall på omkring 3,6 månader för Ygalo medför även att DNB räknar med en förlängd behandlingstid med Ygalo.

DNB bedömer att priset för Ygalo ligger på cirka 10.000 dollar per månad. Med en förlängd förväntad behandlingstid från 4 till 5,7 månader blir det ökade värdet per patient väsentligt.

Som ett resultat av bedömningarna kring de förändrade förutsättningarna höjer DNB Oncopeptides riktkurs till 135 från tidigare 82 kronor med en bibehållen köprekommendation.

I ett optimistiskt scenario ser DNB en riktkurs på 200 kronor medan riktkursen i ett pessimistiskt scenario sätts till 80 kronor.

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Oncopeptides - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -