AUTOLIV
UPPDELNINGSPLANER VÄNTADE, MEN BRA BESKED - ANALYTIKER (Direkt)

2017-12-12 12:58

STOCKHOLM (Direkt) Att bilsäkerhetsföretaget Autoliv bekräftar tidigare kända preliminära planer på att dela upp bolaget är positivt, men knappast någon överraskning.

Det menar ett par analytiker vars kommenterar Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

"Det är bra att det händer, men i linje med vår positiva syn på bolaget", säger Erik Paulsson, analytiker på Pareto Securities till Direkt.

Inte heller investmentbanken Morgan Stanleys analytiker är särskilt förvånad.

"Allt förefaller att vara i linje med våra förväntningar", skriver hon.

Autoliv meddelade på tisdagsmorgonen att bolaget har avslutat en strategisk översyn och beslutat att förbereda en avknoppning av affärsområdet Electronics. Ett nytt självständigt bolag, ännu så länge inte namngivet, ska noteras under det tredje kvartalet 2018.

Av morgonens pressmeddelande från bolaget framgår att Autoliv kommer att skjuta till kapital till det avknoppade bolaget, dock utan rubba sin rating som "strong investment grade".

"Vi beräknar att Passive ("gamla Autoliv") kan bidra med upp till 1,5 miljarder dollar i kapital till Electronics (det avknoppade bolaget) och ändå ha en nettoskuld i förhållande till ebitda under 1,5", skriver Morgan Stanley med hänvisning till vad som krävs för ett kreditbetyget av typen BBB.

Autoliv steg brant när det preliminära beskedet om avknoppning gavs i mitten av september och har sedan dess fortsatt stadigt uppåt. På tisdagen inskränktes dock uppgången till 0,4 procent till 1.092 kronor.

Graf: Autoliv kursutveckling 90 dagar

Källa: Infront

Michael Bernander +46 8 5191 7917

Nyhetsbyrån Direkt


Autoliv SDB - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -