STORBRIT
BREXITFÖRHANDLINGAR KAN GÅ MOT KOLLAPS ENL KÄLLA - BN (Direkt)

2017-10-16 15:15

STOCKHOLM (Direkt) Brexitförhandlingarna är på väg mot ett katastrofalt sammanbrott om inte EU denna vecka signalerar att man kommer att tillåta att samtalen gå vidare till handelsfrågor.

Det rapporterar Bloomberg News och hänvisar till en icke namngiven person med insyn i den brittiska regeringens hållning.

Utan tydliga signaler om att förhandlingarna kommer att gå vidare till frågor om handel och övergångsarrangemang i december vid veckans EU-toppmöte riskerar hela brexitprocessen att kollapsa, enligt Bloomberg News källa, som befarar att seniora brittiska ministrar då kommer att tappa förtroendet för EU:s vilja att nå ett avtal.

Källan uppger vidare att premiärminister Theresa May tog en politisk risk när hon i sitt anförande i Florens förra månaden lovade att göra betalningar till EU-budgeten och göra upp om "skilsmässoavtalet". Hon behöver nu få något tillbaka innan hon kan göra nya eftergifter.

Theresa May reser till Bryssel på måndagen för en middag med EU-ledare. Hon kommer att samtala under 90 minuter med EU-kommissionens ordförande Jean-Calude Juncker och EU:s chefsförhandlare Michel Barnier i ett försök att bryta dödläget i förhandlingarna.

Makroredaktionen +46 8 5191 7931, http://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -