GETINGE
I VÄNTAN PÅ ARJO - ANALYTIKER (Direkt)

2017-10-16 15:49

STOCKHOLM (Direkt) Hur Getinges arbete fortlöper med att särskilja Arjo, bolaget med verksamhet inom bland annat sjukhussängar, lär nagelfaras när medicinteknikbolaget lägger fram sin niomånadersrapport.

Det framgår av analyser Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

"Getinge arbetar hårt med att verkställa sin planerade avknoppning då inte något av affärsområdena tjänar på att det drar ut på tiden", skriver Handelsbanken Capital Markets och fortsätter:

"Dock tvivlar vi på att bolaget kommer att vara redo att kungöra planen i samband med rapporten. Vi tror att ett sådant tillkännagivande är mer sannolikt i november, när vi förväntar oss att kapitalmarknadsdagen kommer äga rum och nya finansiella strategier och mål för Arjo och resten av Getinge".

Pareto Securities väntar också på Arjo.

"Den nästa stora saken på dagordningen är avknoppningen av Arjo men däremellan väntas rapporten för det tredje kvartalet", skriver analyshuset och tror möjligen att rapportrisken kan ligga på nedsidan.

Nordea Markets är likaså inne på att själva rapporten kan bli en tämligen grå tillställning men hyser desto större optimism kring särnoteringen:

"Vi tror att rapporten kommer att vara ganska medioker men vi ser fortfarande ett köpläge inför avknoppningen av Arjo, vilken skulle kunna äga rum redan under det fjärde kvartalet".

Getinge har tidigare sagt att en särnotering ska vara slutförd senaste det första kvartalet nästa år. Gällande kapitalmarknadsdag har medicinteknikbolaget indikerat att en sådan skulle kunna äga rum senare i år, utan att precisera.

"Vi ser en möjlighet att nya finansiella mål kommer att publiceras i samband med rapporten men vårt huvudscenario är att det sker efter rapporten", skriver Nordea angående nya mål.

Andra saker att hålla ögonen på:

* Den av amerikanska hälsovårdsmyndigheten, FDA, granskade fabriken i tyska Hechingen där FDA haft synpunkter på verksamheten.

* Ett återkommande problem för Getinge under senare tid har varit en klen intäktstillväxt, under förra året var den till och med negativ och under det första halvåret i år var den oförändrad.

Enligt SME Direkt väntas den organiska intäktstillväxten till 0,4 procent i det tredje kvartalet och till 0,7 procent för innevarande helår. För helåren 2018-2019 är estimaten 2,1 respektive 2,6 procent.

Rapporten släpps på onsdagen den 18 oktober klockan 13.00. Klockan 15.00 hålls en telefonkonferens.

Henrik Svensson +46 8 5191 7924

Nyhetsbyrån Direkt


Getinge B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -