AAK
CARL-HENRIC SVANBERG HAR SÅLT INNEHAVET - HOLDINGS (Direkt)

2017-10-16 15:02

STOCKHOLM (Direkt) Carl-Henric Svanberg har sålt hela sitt innehav, 200.000 aktier, i specialfettstillverkaren AAK under det tredje kvartalet.

Det visar ägardatatjänsten Holdings senaste sammanställning.

Den sålda posten motsvarar nästan 0,5 procent av aktierna i AAK och bör ha inbringat Carl-Henric Svanberg omkring 120 miljoner kronor.

Carl-Henric Svanberg, tidigare vd för Assa Abloy och Ericsson, är utöver ordförande i Volvo även styrelseledamot i Melker Schörling AB som är största ägare i AAK med nästan 33 procent av aktierna.

Hösten 2016 sålde Carl-Henric Svanberg omkring 1,8 miljoner aktier i Melker Schörling AB till familjen Schörling för omkring 1 miljard kronor. Vid försäljningstillfället lovade han publikt att investera en del av summan i investmentbolagets portföljbolag.

"För att skapa större framtida flexibilitet säljer jag dessa aktier i MSAB till familjen Schörling samtidigt som jag successivt över börsen köper aktier i de underliggande innehaven för huvuddelen av likviden. Jag har mycket stark tro på MSAB och dess bolag", sade Carl-Henric Svanberg vid det tillfället.

Enligt Holdings portföljsammanställning äger Carl-Henric Svanberg för närvarande 1,2 miljoner aktierna i Hexagon, en post värd cirka 489 miljoner kronor.

Under det andra kvartalet sålde han en post om 1,3 miljoner aktier i Hexpol som också ingår i Melker Schörlingsfären. Nu ser han alltså ut att han sålt även posten i AAK, en post som enligt ägarstatistiken köptes i slutet av 2016.

Nyhetsbyrån Direkt har, utan resultat, försökt komma i kontakt med Carl-Henric Svanberg för att få försäljningen i AAK bekräftad och för att ställa frågor om hans aktieinnehav. Minskning i ägarstatistik kan teoretisk även handla om att aktierna har lånats ut eller flyttats till kapitalförsäkring.

Martin Hävner +46 8 5191 7919

Nyhetsbyrån Direkt


AAK - I dag

{point.key}

HEXPOL B - I dag

{point.key}

Hexagon B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -