AUTOLIV
ÖVERVÄGER DELA UPP BOLAGET I 2 DELAR (Direkt)

2017-09-14 07:16

STOCKHOLM (Direkt) Autoliv ska inleda en strategisk översyn av verksamhetsstrukturen med avsikt att skapa separata bolag av dess nuvarande affärssegment Passive Safety och Electronics.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Intentionen är att skapa två börsnoterade bolag som kan adressera två differentierade, växande marknader med ledande produkter och därigenom skapa ytterligare mervärde för aktieägare, kunder och andra intressenter jämfört med den gemensamma struktur som Autoliv har i dag", skriver bolaget.

Den strategiska översynen ämnar utvärdera detta och andra möjligheter. Även om en strategisk översyn har påbörjats så finns inga garantier för att en sådan översyn kommer resultera i några transaktioner, inklusive en uppdelning eller en börsnotering av verksamheterna, framgår det vidare.

"Under det senaste årtiondet har verksamheten inom Electronics vuxit och mognat sida vid sida med vår världsledande verksamhet inom Passive Safety och vi har idag två åtskilda, framgångsrika verksamheter med sin egen, unika affärslogik. Vi är övertygade om att det är dags att de båda, var och en för sig, får maximera sin potential," sade Jan Carlson, styrelseordförande och vd för Autoliv bland annat.

Electronics består av aktiva säkerhetssystem (radar till fordonsindustrin, kameror med förarassistanssystem, kameror med mörkerseende samt positioneringssystem), styrenheter och sensorer samt bromssystem. Uppskattningsvis kommer den totala marknaden för säkerhetselektronik att växa från omkring 20 miljarder dollar under 2017 till mer än 40 miljarder dollar under 2025.

Passive Safety består av system för krockkuddar, rattar och säkerhetsbälten. Den totala marknaden för Passive Safety beräknas växa från omkring 20 miljarder dollar under 2017 till omkring 25 miljarder dollar under 2025.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Autoliv SDB - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -