NORDEN
UPPÅT I OSLO, PANDORA HAR TUNG VECKA I KÖPENHAMN (Direkt)

2017-05-24 17:33

STOCKHOLM (Direkt) De nordiska börserna gick åt olika håll på onsdagen med uppgång i Helsingfors och Oslo, och små förändringar i Köpenhamn. Nordic Vinx sjönk 0,1 procent till 997.

Oslobörsen avancerade med hjälp av ett klättrande oljepris. OBX-index som helhet var upp 0,6 procent. Thailändska operatören TOT meddelade att Telenors dotterbolag Dtac fått uppdraget att erbjuda 4G-tjänster. Telenor stängde 2,8 procent högre för dagen.

Problemdrabbade Seadrill gjorde ett nettoresultat på 57 miljoner norska kronor i första kvartalet. Det var dock främst nyheter om omstruktureringen som marknaden fokuserade på, och aktien var dagens vinnare i Oslo med en uppgång på nästan 17 procent.

I Köpenhamn var C20 Cap-index i stort sett oförändrat vid stängning. Precis som på de flesta andra håll riktades stor uppmärksamhet mot uttalanden från Europeiska Centralbanken och Federal Reserve.

"Det är i hög grad i centralbankernas tecken, de rörelser vi ser för ögonblicket", sade Formueplejes aktiestrateg, Otto Friedrichse, till Ritzau Finans.

Bland storbolagen i Danmark hade Pandora en motig vecka och backade ytterligare 3,7 procent. Bidragande var en kraftigt sänkt riktkurs från Kepler Cheuvreux, som tog ned smyckestillverkaren från 1.200 till 1.000 danska kronor. En varning från Carnegie om att Pandoraaktien kan sjunka ned mot 500 kronor tyngde också.

Dong Energy var också i fokus efter nyheten om att bolaget säljer sin verksamhet inom olja och gas för 8,7 miljarder danska kronor. Flera analytiker påpekade att priset låg i den låga delen av förväntningarna, men aktien lyckades ändå stiga med 0,4 procent.

I Helsingfors steg OMXH25 med 0,1 procent.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Telenor - I dag

{point.key}

Pandora - I dag

{point.key}

Ørsted - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -