NEW YORK
NOLLSTÄNGNINGAR EFTER TRUMPREFORM, S&P500 -0,1% (Direkt)

2017-04-26 22:40

STOCKHOLM (Direkt) De ledande USA-börserna stängde samtliga nära nollstrecket på onsdagen sedan Donald Trump presenterat sin skattereform.

Vid stängning noterades S&P 500 för en nedgång om 0,1 procent till 2.387-nivån. Dow Jones hade backat med lika mycket till 20.978 och tekniktunga Nasdaq var oförändrat vid 6.025.

I den skattereform som presenterades av Vita huset på onsdagskvällen föreslås en sänkning av bolagsskatten från 35 till 15 procent. Administrationen är fast besluten om att få igenom reformen i år, sade finansminister Steven Mnuchin under presskonferensen.

Donald Trumps löfte om betydande skattesänkningar har fått marknaderna att rusa sedan årsskiftet, men på sistone har uppgångarna börjat mattas av i brist på tydlighet från Donald Trump och sedan hans hälsovårdsreform misslyckats.

Fyra av S&P 500 elva sektorer handlades i positivt territorium. Telekom och hälsovård fanns bland de bäst presterande medan fastigheter hittades på minus.

På bolagsfront fortsatte rapporterna att flöda in.

United Technologies steg med 1,1 procent sedan teknikkonglomeratet redovisat en kvartalsvinst över förväntan.

Boeing rörde sig i motsatt riktning med en nedgång om 1,0 procent sedan flygplanstillverkarens omsättning minskat under perioden.

Inte heller konsumentvarugruppen Procter & Gamble lyckades avancera på sin rapport som i mångt och mycket var i linje med marknadens uppskattningar. Aktien backade med 2,5 procent.

Twitter avslutade däremot 8 procent högre. För perioden redovisade bolaget en justerad vinst per aktie om 0:11 dollar, vilket var klart bättre än väntade 0:01 dollar per aktie. Dessutom var antalet användare fler än konsensusprognosen.

Vidare fick den mexikanska peson, den kanadensiska dollarn och bolag som förlitar sig på gränsöverskridande handel sig en törn på spekulationer om att Trumpadministrationen är nära att skrota frihandelsavtalet Nafta. I en artikel skriver Politico att administrationen förberett ett utkast för att dra tillbaka handelsavtalet, vilket inte har bekräftats av det Vita huset.

Efter börsstängning väntas rapport från Elektas konkurrent Varian.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var 3 punkter lägre vid 2,30 procent.

Diagram: S&P 500 den 26 april 2017

Källa: Infront

Julia Hederstierna +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt


Boeing - I dag

{point.key}

Procter & Gamble - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -