Compare-IT
SvD Börsplus ger tummen upp för Compare-IT (Finwire)

2017-03-28 11:48
Noteringsaktuella Compare-IT vill med en jordnära och praktisk ansats ta sig in på en rätt sönderhaussad marknad, smarta hus. Framgången är långt ifrån given men det har startat rätt lovande. Det skriver SvD Börsplus i en dagsfärsk analys.

Analysfirman ser i ett positivt scenario för år 2020 en produktionsnivå på 1.500 till 2.000 lägenheter och villor per år. Omsättningen skulle då kunna ligga på 45 miljoner kronor, vilket möjligtvis kan ge en vinst på 6-7 miljoner kronor. Börsplus har använt en multipel på tre gånger intäkter och uppsidan blir då runt 200 procent.

Huvudscenariot för förhoppningsbolag är dock att det över tid slutar med en stor förlust för investerarna.

"Börsplus gillar ändå Compare-IT:s ansats att utveckla en enkel och billig produkt snarare än att fokusera på häftiga funktioner. Det känns helt enkelt som en mycket praktisk lösning. Bolaget ger i allmänhet ett seriöst intryck och dess mål och strategi känns väl avvägda", skriver analysfirman. Nackdelen är att smarta hem-nischen är nedlusad med olika initiativ, tekniker och produkter.

"Allt som allt kan man överväga att vara med på noteringen, men vi väntar oss ingen snabb succé. Mycket arbete återstår och aktiemarknadens intresse för utvecklingsbolag verkar ha mattats väsentligt", avslutar Börsplus sin slutsats kring noteringen.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -