NEW YORK
TERMINERNA PÅ LITET MINUS INFÖR TORSDAGENS ÖPPNING (Direkt)

2016-09-29 15:10

STOCKHOLM (Direkt) Europabörsernas optimism ser inte ut att fortsätta i aktiehandeln på Wall Street, där terminerna i stället ligger på ett litet minus inför torsdagens öppning.

De europeiska handelsplatserna har varit upp på torsdagen efter den överraskande Opec-överenskommelsen om begränsad oljeproduktion under onsdagskvällen. Även i Asien steg börserna mestadels.

Opecs överenskommelse fick oljepriset att rusa under onsdagskvällen. På torsdagen tickade priserna ned något, Nordsjöoljan handlades på eftermiddagen till drygt 48 dollar.

Ett knippe makrodata en timme före USA-öppning gav knappt något utfall i börsterminerna. För BNP blev det en liten upprevidering i siffran för andra kvartalet, vilket ledde till något starkare dollar och något högre räntor.

Strax före klockan 15 noterades såväl terminen för Dow Jones industriindex, som terminerna för S&P500 och Nasdaq 100-terminen runt minus 0,2 procent jämfört med onsdagens stängning.

"Den underliggande trenden är lätt positiv för USA-aktier, men utan några nyheter blir det oförändrade nivåer. Vi väntar nu på nästa stora händelse: valet, och innan dess rapportsäsongen. Oljan hade en effekt på USA-aktierna i går och vi behöver fortfarande se detaljerna i överenskommelsen", sade Otto Waser på R&A Group Research & Asset Management till Bloomberg News.

Bland enskilda aktier avancerade Pepsico drygt 2 procent i den amerikanska efter att läsk- och livsmedelsjätten lagt fram ett resultat som översteg analytikernas förväntningar och även höjde helårsprognosen. Konsultbolaget Accenture handlades också upp efter kvartalsrapport, liksom Pier 1 Imports, återförsäljare av heminredning.

Intra-Cellular Therapies rasade i stället efter besvikelse i studieresultat med bolagets huvudprodukt, en schizofrenimedicin.

Kvar på den amerikanska makroagendan finns Bloomberg konsumentförtroende, veckosiffra, klockan 15.45 och kontrakterade husköp i augusti klockan 16.00. Liksom på onsdagen talar flera Fed-ledamöter i olika sammanhang på torsdagen, bland dem Fed-chefen Janet Yellen via videolänk till ett forum hos Kansas City Fed klockan 22.00.

Federal Reserve närmar sig sina mål vad gäller sysselsättning och inflation, vilket gör att ekonomin är redo för en räntehöjning, sade Fed-chefen i Atlanta, Dennis Lockhart, på torsdagen enligt Bloomberg News. Han är inte röstande i FOMC i år.

Förväntningarna på en räntehöjning från Fed i december har ökat något de senaste dagarna, enligt terminshandeln i Fed Funds.

Noteringar vid 15-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)
Terminen för Dow Jones -0,16%
Terminen för S&P 500   -0,17%
Terminen för Nasdaq    -0,15%
2-åriga USA-räntan     +0,0138    till 0,7697%
10-åriga USA-räntan    +0,0207    till 1,5926%
Olja, US WTI           -0:18 USD  till 46:87 dollar/fat
Olja, Brent            -0:29 USD  till 48:40 dollar/fat
EUR/USD                -0:0018    till 1:1199

Viveka Bergman Romander +46 8 5191 7928

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -